top-alter.jpg

Foredrag i Sct. Nicolai

Mikael Jalving: "Først Gud, så menneske"

Onsdag d. 2. februar 2022 kl. 19.30 i sognehuset

Gud er nok det mest ualmindelige, der findes, og meget svær at begribe.

Alligevel er Gud – eller i det mindste begrebet om Gud – befordrende for en dybere forståelse af mennesket. Vi vil gerne være unikke, naturligvis vil vi det, men langt, langt de fleste af os er såre almindelige såvel i praksis som med hensyn til drømme og forestillinger. Gud minder os om vor grundlæggende lighed, herunder alt det, der betinger og begrænser hver og én og vores samlede virke, ligesom Gud er en påmindelse om, hvor skrøbelig vor civilisation i grunden er. Foredraget vil undersøge spændingen mellem den ualmindelige Gud og de almindelige mennesker og botanisere i teologi og filosofi og i den aktuelle samfundsdebat.

Mikael Jalving (f. 1968), er historiker, skribent og forfatter til flere bøger, senest Forsvar for almindeligheden (Hovedland 2021).

Kontakt og find vej

• Sct. Nicolai Kirke